Bloghosting om je blog zelf te hosten

Posted by

 
Bloghosting
Webhosting

wo, mei 30th, 2018 @ 7:53:19 AM - 

Bloghosting is iets waar bloggers beginnen over te dubben van zodra hun gebruikelijk blogplatform niet meer aan hun vereisten voldoet. Zowel een andere host als een bloggersnetwerk kunnen er de oorzaak van zijn dat de blogger eens naar iets anders gaat uitkijken. Elke host heeft zijn gebreken maar met die van de ene kun je al beter overweg dan met die van de andere. Vooral als je blog professioneel wordt kan het mislopen op het bloggersnetwerk. Dit krioelt namelijk van de amateurs en hobbyisten en veel netwerken zijn nog altijd allergisch als je commerciële links zet. Een professioneel blogger heeft meer vrijheid nodig dan dat. Of als je host klaagt dat je teveel bandbreedte verspilt en blijft aandringen dat je zou upgraden terwijl je daar vooral bij diè host helemaal geen zin in hebt.

Bandbreedte en schijfruimte bij bloghosting

De meest voor de hand liggende hosting voor blogs is gedeelde webhosting. Je kunt volledig gratis beginnen en pas later een domein toevoegen en upgraden. Maar dan moet je je blog verhuizen zij het maar naar de nieuwe directorie in je account die de naam van je pas aangekochte domein draagt. Tenzij je een forwarding gebruikt. Upgraden is meestal geen probleem als je als een domeinnaam hebt. Je website blijft dan gewoon staan maar je betaalt elke maand een paar euro’s meer nu. Je kunt ook in je dashboard zien dat je nu meer schijfruimte en bandbreedte hebt. Sommige hosts geven al bij de laagste betalende versie onbeperkte schijfruimte en bandbreedte, maar niet allemaal! M.i. komt het meer voor bij webhosts in kleinere landjes dat je kunt blijven bijbetalen voor schijfruimte en bandbreedte. Het begrip “onbeperkt” bestaat daar blijkbaar niet. Maar die hebben dan ook weer veel goedkopere formules dan webhosts die wèl onbeperkte schijfruimte en bandbreedte aanbieden. Onbeperkte schijfruimte en bandbreedte zijn vooral interessant als je een bloggersnetwerk wil starten.

Sociale websites en SEO optimalisering

Nu je de aanmoediging en ondersteuning van het vroegere netwerk moet missen moet je je blog populair zien te maken via andere kanalen. Er zijn in de eerste plaats tientallen sociale websites als Facebook, Twitter, Google+ … Je vindt ze allemaal terug via de tools zoals zoals Addthis, Shareaholic … die het delen van blogposten en foto’s met de sociale netwerken vergemakkelijkt. Niet alleen jijzelf met je eigen social netwerken maar iedereen die jouw posten interessant vindt kan ze met deze tools delen met zijn eigen sociale netwerken. Klinkt veelbelovend niet? nu moet je al een heel goede blogger zijn om je posten zo interessant te maken voor je lezers dat ze die gaan delen. Dat is inderdaad het geval bij de online versies van kranten en magazines. Er zijn zelfs sociale netwerken die bedoeld zijn om artikels te delen zoals Digg. Wat de ondersteuning betreft, aan de meeste gratis bloggerssoftware is gratis ondersteuing verbonden door middel van een forum of tickettensysteem. Voor zijn goede werking moet een professioneel blog ook draaien als SEO blog. Op die manier ben je niet meer van de goodwill van anderen afhankelijk en sta je ter beschikking van de miljoenen surfers die jouw keywords gebruken in de zoekmachines.

Templates

Biedt de nieuwe host te weinig templates aan of templates die niet naar je zin zijn? Geen nood! Laat de keuze van bloghosting vooral daar niet van afhangen! In je vroegere netwerk moest je wel één van de voogestelde templats nemen, maar bij een zelfgehost blog heb je vooral dàt in eigen handen. Je kunt je lievelingstemplate namelijk via FTP in de daartoe bestemde folder uploaden. Er zijn zoveel gratis en betalende templates tegenwoordig! Ga het maar na in de zoekmachine met het zoekwoord “themes”, “templates”, “free”, “premium” en dan de naam van de software die je gebruikt: WordPress, Drupal … Als je een zelfgemaakte template kunt optimaliseren èn je hebt verstand van design is dat nog het beste omdat de look van je website dan enig is. Maar de hoofdzaak blijft toch dat je regelmatig originele geschreven content aanbrengt.

Technologie

Moderne bloggerssoftware is zodanig geprogrammeerd dat je bijna geen fouten meer kunt maken tijdens de installatie. Je downloadt het programma vanaf de moedersite, unzipt het en voegt de files volgens instructies in het “readme” bestand toe aan je account. Daarna surf je naar je eigen domein naar de directorie waarin het programma geüpload is indien van toepassing en volgt de instructies op het scherm. Hier gaat het meestal om de invoer van de naam van de database, gebruiker, passwoord, server … Eventueel maak je een nieuwe database aan. Je kunt alles terugvinden in het dashboard van je account. De meeste van deze software kun je automatsch laten installeren door Zacky of Installatron, Softaculous … afhankelijk van waar je je bloghosting hebt. Als je daadwerkelijk software gaat installeren dan kun je dit doen via je account en hoef je niet naar de originele website te surfen. Latere updates van je software gaan dan ook automatisch.

Snelheid van de bloghosting

Reviews van de populaire WordPress webhosting hechten ook belang aan de snelheid van een host. Dit gaat over een verschil in fracties van een percent. De snelheid van je host is lang niet de enige bepalende factor van de snelheid van een website. Zo is de ene template al beter geoptimaliseerd dan de andere gebied van SEO. Sitesnelheid is iets wat je testen in een aantal online tools waarna je aan de hand van het rapport verbeteringen kunt aanbrengen en hertesten tot je het resultaat je bevredigt.

Vindt de besproken zaken terug op de webhosting die wij aanbieden op http://nl.getphphost.com en op ons blog op http://nl.getphphost.com/magazine

 
 

Related Posts

Posted in webhosting

Gratis PHP webhosting
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Have an account?

Log in or sign up! It’s fast & free!

Register for this site!

Sign up now for the good stuff.

Lose something?

Enter your username or email to reset your password.

Doorzoek website

Tab

Blogmarketing voor beginn ...
Blogs die ook bekend staan ​​als weblogs zijn nieuw...
  17        0 
Tips voor copywriting ...
In dit artikel over copywriting-tips vandaag bespreken we hoe...
  14        0 
Werken met OBS Studio ...
Zelfgemaakte video’s zijn de beste manier om je website...
  14        0 
Maak geanimeerde video ...
Animatiefilms zijn altijd leuk als marketing materiaal voor alles...
  21        0 
De verschillende ondernem ...
Wie een zaak start moet kiezen voor een bepaalde...
  26        0