Wat is een domeinnaam?

Posted by

 
Domeinen

zo, mei 6th, 2018 @ 3:55:56 PM - 

Een domein is een naam die IP-adressen op het internet identificeert. De domeinnaam Yahoo.com vertegenwoordigt ongeveer vijftien (15) IP-adressen. Domeinnamen worden gebruikt om webpagina’s te identificeren. In de URL http://www.gohome.com/index.html is de domeinnaam bijvoorbeeld gohome.com.

U registreert een domeinnaam door u te registreren bij een registrar voor domeinnaamservices. De domeinnaamindustrie is gereguleerd en wordt gecontroleerd door ICANN, een organisatie die verantwoordelijk is voor het leveren van normen en procedures voor het certificeren van bedrijven als domeinnaamregistrators.

Domeinnaamregistratie is in de loop van de jaren gegroeid. Network Solutions was de eerste domeinnaamregistrar die ooit een dergelijke service kon leveren. Dat was meer dan tien jaar geleden, maar vandaag zijn er veel geaccrediteerde registrars. Alleen een domeinnaamregistrator mag toegang krijgen tot de hoofddatabasedomeinen die op InterNIC-servers staan ​​en deze wijzigen. De vergoeding wordt bepaald door de registrar voor zover het verkrijgen van een domeinnaam en sommige registers speciale domeinnaampakketten hebben.

Heeft u echt een domeinnaam nodig?

U gebruikt een domeinnaam om een ​​identiteit op het World Wide Web te creëren en domeinnamen kunnen ook worden gebruikt voor merkdoeleinden, zoals Wal-Mart, K-Mart, enz. Bij het kiezen van een domeinnaam mag de titel niet ver afdwalen van waar het bij jouw bedrijf om draait. Hiermee kunt u uw website als een dochteronderneming van uw bedrijf op de markt brengen en uw domeinnaam op visitekaartjes en advertenties plaatsen.

Zodra u een domeinnaam selecteert, moet u deze registreren bij een domeinnaamregistrar. Dit is een taak die je gemakkelijk kunt doen. Veel internetproviders bieden een compleet pakket met hosting en de registratie van de domeinnaam voor u. Kosten zullen waarschijnlijk een eenmalige set-up fee omvatten voor alle back-end technische werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Betaal vervolgens uw serviceprovider een maandelijkse, halfjaarlijkse of jaarlijkse vergoeding voor websitehostingservices.

Veel domeinregistratieservices beschikken over competente online hulpprogramma’s waarmee u uw domeinnaam en hostingwebsite kunt starten.

 
 

Related Posts

Posted in domeinen

Prijslijst domeinen
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Have an account?

Log in or sign up! It’s fast & free!

Register for this site!

Sign up now for the good stuff.

Lose something?

Enter your username or email to reset your password.

Doorzoek website

Tab

Blogmarketing voor beginn ...
Blogs die ook bekend staan ​​als weblogs zijn nieuw...
  17        0 
Tips voor copywriting ...
In dit artikel over copywriting-tips vandaag bespreken we hoe...
  14        0 
Werken met OBS Studio ...
Zelfgemaakte video’s zijn de beste manier om je website...
  14        0 
Maak geanimeerde video ...
Animatiefilms zijn altijd leuk als marketing materiaal voor alles...
  21        0 
De verschillende ondernem ...
Wie een zaak start moet kiezen voor een bepaalde...
  26        0