Wordpress Video

zo, mei 6th, 2018 @ 6:19:58 PM - 

WordPress is een gratis en open source content managementsysteem (CMS) op basis van PHP en MySQL. Het kan worden geïnstalleerd op een webserver met veel gebruikers of op persoonlijke of zakelijke hosting. Het eerste geval kan een service zijn zoals WordPress.com. Het tweede geval kan een webmaster zijn met een WordPress-installatie die wordt uitgevoerd bij hosting. Een lokale computer kan worden gebruikt voor test- en leerdoeleinden voor één gebruiker. De software gedownload op WordPress.org wordt vervolgens geïnstalleerd in een localhost. Functies zijn de plug-ins en het sjabloonsysteem. Meer dan 27,5% van de top 10 miljoen websites gebruiken WordPress vanaf februari 2017. Het is het meest populaire websitebeheersysteem of blogsysteem dat op internet wordt gebruikt en ondersteunt meer dan 60 miljoen websites.

De oprichters zijn Matt Mullenweg en Mike Little. Het werd vrijgegeven op 27 mei 2003 als een vork voor b2 / cafelog en onder de GPLv2 (of hoger) licentie van Free Software Foundation .

De WordPress-thema’s
De WordPress-gebruiker kan verschillende thema’s installeren en schakelen. Met een thema kunt u het uiterlijk en de functionaliteit van een WordPress-website wijzigen zonder de kerncode of site-inhoud te wijzigen. Ze zouden maar één thema aanwezig moeten zijn. Een thema moet worden ontworpen met behulp van WordPress-standaarden met gestructureerde PHP, geldige HTML (HyperText Markup Language) en Cascading Style Sheets (CSS). Thema’s kunnen worden geïnstalleerd via het item Uiterlijk> Thema’s in het WordPress-beheer of dashboard. U kunt ook rechtstreeks thema’s uploaden via FTP. Je kunt het themagedrag aanpassen met PHP, HTML en CSS. Een thema kan een ‘kind’-thema zijn dat instellingen van een ander thema overneemt en selectief functies opheft. Er zijn gratis en premium WordPress-thema’s. Veel gratis thema’s worden vermeld in de WordPress themamap . Premiumthema’s zijn beschikbaar via marketplaces als Theme Forest . Gebruikers van WordPress kunnen ook hun eigen aangepaste thema’s maken en ontwikkelen.

De WordPress-plug-ins
Met de plug-ins van WordPress kunnen gebruikers de functies en functionaliteit van een website of blog uitbreiden. Er zijn 10.000 plug-ins beschikbaar. Een plug-in moet worden bekeken bij elke nieuwe WordPress-versie anders zal de functionaliteit ervan mislukken. De functionaliteit van plug-ins varieert van zoekmachine-optimalisatie tot client-portals, tot content management-systemen, tot de toevoeging van widgets en navigatiebalken.

De mobiele applicaties van WordPress
Native applicaties bestaan ​​voor WebOS, Android, iOS (iPhone, iPod Touch, iPad), Windows Phone en BlackBerry. Deze applicaties, ontworpen door Automattic , staan ​​een beperkte reeks opties toe, waaronder het toevoegen van nieuwe blogposts en pagina’s, commentaar, moderating opmerkingen, reageren op opmerkingen naast de mogelijkheid om de statistieken te bekijken.

Andere WordPress-functies
WordPress biedt ook een geïntegreerd koppelingsbeheer. De permalink-structuur is zoekmachine vriendelijk en schoon. U kunt meerdere categorieën aan een bericht toewijzen en ze ook taggen. de mogelijkheid om meerdere categorieën toe te wijzen aan berichten; en ondersteuning voor tagging van berichten. WordPress ondersteunt Trackback- en Pingback-standaarden voor het weergeven van links naar andere sites met een nerts in de post. WordPress-berichten kunnen worden bewerkt met de visuele editor of teksteditor die html- en javascript-indeling mogelijk maakt.