Various Script Support

za, jul 27th, 2019 @ 11:04:08 AM

Kenmerken

Host any script you can think of

Our shared hosting supports the following programming languages: PHP, Perl, CGI, ASP.NET, Python and Ruby.

PHP

PHP is de best bekende scriptvorm en ook de goedkoopste. De meeste opensource code is in PHP. Verder zijn alle 1-klik programma’s van Zaxky-tools in PHP geschreven zoals: wordpress, Joomla, Opencart, Zencart, enz.

PHP: Hypertext Preprocessor (of gewoon PHP) is een programmeertaal voor algemene doeleinden die oorspronkelijk is ontworpen voor webontwikkeling. Het werd oorspronkelijk gemaakt door Rasmus Lerdorf in 1994; [6] de PHP referentie-implementatie wordt nu geproduceerd door The PHP Group. [7] PHP stond oorspronkelijk voor Personal Home Page, [6] maar het staat nu voor het recursieve initialisme PHP: Hypertext Preprocessor. [8]

PHP-code kan worden uitgevoerd met een opdrachtregelinterface (CLI), ingebed in HTML-code of worden gebruikt in combinatie met verschillende websjabloon-systemen, web content management systemen en web frameworks. PHP-code wordt meestal verwerkt door een PHP-interpreter geïmplementeerd als een module in een webserver of als een uitvoerbare Common Gateway Interface (CGI). De webserver voert de resultaten uit van de geïnterpreteerde en uitgevoerde PHP-code, die elk type gegevens kan zijn, zoals gegenereerde HTML-code of binaire afbeeldingsgegevens. PHP kan worden gebruikt voor veel programmeertaken buiten de webcontext, zoals zelfstandige grafische toepassingen [9] en robotachtige drone-besturing [10].

De standaard PHP-interpreter, aangedreven door de Zend Engine, is gratis software vrijgegeven onder de PHP-licentie. PHP is op grote schaal geport en kan gratis worden ingezet op de meeste webservers op bijna elk besturingssysteem en platform. [11]

De PHP-taal evolueerde zonder een schriftelijke formele specificatie of standaard tot 2014, waarbij de oorspronkelijke implementatie fungeerde als de de facto standaard die andere implementaties wilden volgen. Sinds 2014 is er gewerkt aan een formele PHP-specificatie. [12]

Perl

Perl is een familie van twee hoogwaardige, geïnterpreteerde, dynamische programmeertalen op hoog niveau. “Perl” verwijst meestal naar Perl 5, maar het kan ook verwijzen naar de opnieuw ontworpen “zustertaal”, Perl 6. [8]

Hoewel Perl officieel geen acroniem is, [9] zijn er verschillende backronyms in gebruik, waaronder “Practical Extraction and Reporting Language”. [10] Perl werd oorspronkelijk ontwikkeld door Larry Wall in 1987 als een universele Unix-scripttaal om het verwerken van rapporten eenvoudiger te maken. [11] Sindsdien heeft het veel veranderingen en herzieningen ondergaan. Perl 6, dat begon als een herontwerp van Perl 5 in 2000, evolueerde uiteindelijk naar een afzonderlijke taal. Beide talen worden onafhankelijk ontwikkeld door verschillende ontwikkelingsteams en lenen vrijelijk ideeën van elkaar.

De Perl-talen lenen functies van andere programmeertalen, waaronder C, shell-script (sh), AWK en sed; [12] Wall verwijst ook naar BASIC en Lisp in de inleiding tot Learning Perl (Schwartz & Christiansen) enzovoort. [13 ] Ze bieden tekstverwerkingsfaciliteiten zonder de willekeurige datalengtelimieten van veel hedendaagse Unix-opdrachtregelprogramma’s, [14] die het manipuleren van tekstbestanden vergemakkelijken. Perl 5 werd eind jaren negentig wijdverspreid als een CGI-scripttaal, deels vanwege de dan onovertroffen reguliere expressie en string parsing-mogelijkheden. [15] [16] [17] [18]

Naast CGI wordt Perl 5 gebruikt voor systeembeheer, netwerkprogrammering, financiën, bio-informatica en andere toepassingen, zoals voor GUI’s. Het heeft de bijnaam ‘de Zwitserse kettingzaag van scripttalen’ gekregen vanwege zijn flexibiliteit en kracht, [19] en ook vanwege zijn lelijkheid. [20] In 1998 werd het ook wel de ‘ducttape die het internet bij elkaar houdt’ genoemd, met verwijzing naar zowel het alomtegenwoordige gebruik als lijmtaal als de vermeende onwettigheid ervan [21].

CGI

Bij computergebruik biedt Common Gateway Interface (CGI) een standaardprotocol waarmee webservers programma’s kunnen uitvoeren die worden uitgevoerd zoals consoletoepassingen (ook wel opdrachtregelinterfaceprogramma’s genoemd) die worden uitgevoerd op een server die dynamisch webpagina’s genereert. Dergelijke programma’s staan bekend als CGI-scripts of eenvoudigweg als CGI’s. De specifieke kenmerken van hoe het script door de server wordt uitgevoerd, worden bepaald door de server. In het gewone geval wordt een CGI-script uitgevoerd op het moment dat een verzoek wordt gedaan en wordt HTML gegenereerd. [1]

Kort gezegd stuurt een HTTP POST-verzoek van de client de HTML-formuliergegevens via standaardinvoer naar het CGI-programma. Andere gegevens, zoals URL-paden en HTTP-headergegevens, worden gepresenteerd als procesomgevingsvariabelen.

ASP.NET

Gelijkt op PHP maar is veel professioneler en je betaalt er ook voor.

ASP.NET is een open-source [2] server-side webtoepassingsframework ontworpen voor webontwikkeling om dynamische webpagina’s te ontwikkelen die door Microsoft zijn ontwikkeld om programmeurs in staat te stellen dynamische websites, webtoepassingen en webservices te bouwen.

Het werd voor het eerst uitgebracht in januari 2002 met versie 1.0 van het .NET Framework en is de opvolger van Microsoft’s Active Server Pages (ASP) -technologie. ASP.NET is gebaseerd op de Common Language Runtime (CLR), waardoor programmeurs ASP.NET-code kunnen schrijven met behulp van elke ondersteunde .NET-taal. Met het ASP.NET SOAP-uitbreidingsraamwerk kunnen ASP.NET-componenten SOAP-berichten verwerken.

De opvolger van ASP.NET is ASP.NET Core. Het is een herimplementatie van ASP.NET als een modulair webframework, samen met andere frameworks zoals Entity Framework. Het nieuwe framework maakt gebruik van het nieuwe open-source .NET Compiler Platform (codenaam “Roslyn”) en is platformoverschrijdend. ASP.NET MVC, ASP.NET Web API en ASP.NET-webpagina’s (een platform dat alleen Razor-pagina’s gebruikt) zijn samengevoegd tot een uniforme MVC 6. [3]

Python

komt nu terug in de belangstelling omdat het een belangrijk onderdeel is van cryptoprogrammeren. Steeds meer mensen wagen zich aan het programmereb met eebn eigen munt maar ook heeft de blockchain, de achterliggende technolofie veel andere toepassingen.

https://www.learnpython.org/
https://www.codecademy.com/learn/learn-python
https://www.python.org/about/gettingstarted/
https://www.sololearn.com/Course/Python/
https://www.programiz.com/python-programming

https://www.python.org/downloads/

Python is een geïnterpreteerde, algemene programmeertaal op hoog niveau. Gemaakt door Guido van Rossum en voor het eerst uitgebracht in 1991, benadrukt de ontwerpfilosofie van Python de leesbaarheid van code met het opmerkelijke gebruik van aanzienlijke witruimte. De taalconstructies en objectgeoriënteerde aanpak zijn bedoeld om programmeurs te helpen bij het schrijven van duidelijke, logische code voor kleine en grote projecten. [27]

Python wordt dynamisch getypt en afval verzameld. Het ondersteunt meerdere programmeerparadigma’s, waaronder procedureel, objectgeoriënteerd en functioneel programmeren. Python wordt vaak beschreven als een taal “inclusief batterijen” vanwege de uitgebreide standaardbibliotheek. [28]

Python werd in de late jaren 1980 ontworpen als een opvolger van de ABC-taal. Python 2.0, uitgebracht in 2000, introduceerde functies zoals lijstbegrippen en een afvalinzamelsysteem dat referentiecycli kan verzamelen. Python 3.0, uitgebracht in 2008, was een ingrijpende herziening van de taal die niet volledig achterwaarts compatibel is, en veel Python 2-code werkt niet ongewijzigd op Python 3. Vanwege bezorgdheid over de hoeveelheid geschreven code voor Python 2, ondersteuning voor Python 2.7 (de laatste release in de 2.x-serie) werd verlengd tot 2020. Taalontwikkelaar Guido van Rossum was tot juli 2018 exclusief verantwoordelijk voor het project, maar deelt nu zijn leiderschap als lid van een vijfkoppige stuurraad. [29] [30] [31]

Python-tolken zijn beschikbaar voor veel besturingssystemen. Een wereldwijde gemeenschap van programmeurs ontwikkelt en onderhoudt CPython, een open source [32] referentie-implementatie. Een non-profit organisatie, de Python Software Foundation, beheert en stuurt middelen voor de ontwikkeling van Python en CPython.

Ruby

Ruby is een geïnterpreteerde, algemene programmeertaal op hoog niveau. Het werd ontworpen en ontwikkeld in het midden van de jaren 1990 door Yukihiro “Matz” Matsumoto in Japan.

Ruby wordt dynamisch getypt en afval verzameld. Het ondersteunt meerdere programmeerparadigma’s, waaronder procedureel, objectgeoriënteerd en functioneel programmeren. Volgens de maker werd Ruby beïnvloed door Perl, Smalltalk, Eiffel, Ada, Basic en Lisp. [13] [14]

Posted in 'Kenmerken'

Aantal domeinen te hosten bij GETPH ...
 jul 27th, 2019      17      
Various Script Support ...
 jul 27th, 2019      14      

Reacties zijn gesloten.

Geef feedback